MMF odobrio isplatu 138,4 miliona eura

Bez autora
Mar 25 2010

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) uspješno je završio prvi pregled stand-by aranžmana i time su se stekli uvjeti za povlačenje druge i treće tranše u iznosu od 138.4 miliona eura ili 184.6 miliona američkih dolara. Treba pohvaliti rukovodstvo zbog zadovoljavajuće implementacije politike u okviru stand-by aranžmana u teškom privrednom i političkom okruženju. Jaki napori će i dalje biti potrebni da bi se osigurala fiskalna i vanjska održivost, te da bi se osigurali temelji za snažan i održivi rast. Vlasti su se obavezale da će pažljivo nadzirati implementaciju programa i prilagoditi politike u situacijama kad to bude potrebno.

MMF odobrio isplatu 138,4 miliona euraOdbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) uspješno je završio prvi pregled stand-by aranžmana i time su se stekli uvjeti za povlačenje druge i treće tranše u iznosu od 138.4 miliona eura ili 184.6 miliona američkih dolara.

„Treba pohvaliti rukovodstvo zbog zadovoljavajuće implementacije politike u okviru stand-by aranžmana u teškom privrednom i političkom okruženju. Jaki napori će i dalje biti potrebni da bi se osigurala fiskalna i vanjska održivost, te da bi se osigurali temelji za snažan i održivi rast. Vlasti su se obavezale da će pažljivo nadzirati implementaciju programa i prilagoditi politike u situacijama kad to bude potrebno“, izjavio je nakon zasjedanja Izvršnog odbora zamjenik generalnog direktora i predsjedavajući Odbora Murilo Portugal, saopćilo je Federalno minstarstvo finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik